Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

Dragi Sladkorčki

 

spet je minilo leto dni in pred nami je svtovni dan diabetesa. 
 

Letos smo obeležili 90 let odkritja inzulina, pripravili smo medaljo, s katero bomo obeleževali 50 let pogumnega spopadanja s sladkorno boleznijo, eno leto je, kar smo izdali knjigo o sladkorni bolezni, za nami je 47. uspešna kolonija, prvič smo organizirali edukacijo za prvošolce in njihove starše, tu je deseto izobraževanje za učitelje širom Slovenije, kar 270 jih je prišlo na 4 seminarje. Ne smemo pozabiti na sladki piknik za vse vodiče, ki so poklepetali z timom Pediatrične klinike.


V oktobru smo začeli s sanjami - ja; pričel se je Dream4, uporaba zaprte zanke doma, v spanju smo nadzirali sladkor s posebnim računalniškim nadzornim programom. Prav to soboto je pet sladkih junakov zaključilo svoj del raziskave. Sedaj spremljamo pet najstnikov, ki jim sledi še pet mlajših otrok v decembru. Kaj nam to lahko prinese? Mirne noči… Si predstavljate, ob devetih smukneš v posteljo vklopiš nadzor na tablici, računalniku ali telefonu, pokukaš, senzor kaže 5,0 mmol/l in zjutraj je pogled enak - sladkor miruje celo noč.


Sanje ne samo vas, ki živite sladko življenje, ampak tudi vseh nas, ki vas spremljamo na sladki poti skozi življenje

Letos so se nam pridružile ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni študentke medicine, pripravile so svoj kongres o diabetesu, danes so cel dan merile krvni sladkor na Prešernovem trgu in ozaveščale ljudi o sladkorni bolezni.Zato vseeno velja pozdrav ob dnevu sladkorne bolezni z pričakovanji, kaj bo prinesel čas v vaša življenja že v naslednjih letih…

vaša dr. Bratina

Slika