Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

Sladkorčki na poti v šoli

konec maja so v številne družine, ki imajo otroka s sladkorno boleznijo v prvem razredu devetletke, ali pa bo njihov malček postal šolar to jesen romala vabila za sobotno srečanje "Sladkorček na poti v šolo", katerih namen je bil osvojiti prvi korak pri vstopu v šolo.
 

Tokrat so imeli otroci svoj program - 14 se jih je zbralo v naši učilnici na kliniki, kjer jim je naša vzgojiteljica Tina predstavila zgodbico o sladkorni bolezni, potem so otroci sami spregovorili o svoji bolezni, pokazali kaj znajo narediti s črpalko, povedali kaj je hipa in kaj visok sladkor in rešili pravi pravcati test o sladkorni bolezni in ga odnesli s seboj domov, da bodo česa naučili še svoje mamice in očke. S sestro Jasmino in ga. Danico je vse potekalo čisto gladko in znanja je bilo veliko.

Starši pa so v tem času poslušali kako pomemben je prehod v samostojnost, kje morajo otroka podpreti in nadzirati in kje se mora nadzor sprostiti. Na poti pravih odločitev sta jih podprli psihologinji Simona klemenčič in Tanja Pate. Kako pomembna je prehrana vemo vsi, kaj pa bo z zdravo hrano v šoli je seveda strah pred nepoznanim. Namesto dietetičarke ga. Andreja Širca Čampa je o tem spregovorila dr. Nataša Bratina, sestra Barbara pa je starše spodbujala, da bi uporabljali računalo v črpalki ter preverjali profile kot svetujemo.

Veliko smeha in klepeta je bilo na našem programu v teh dveh urah in po dveh urah je sledil tisti najbolj pomembni trenutek - vsak izmed malčkov je prejel diplomo, ki je kazala, da so sedaj res pravi Sladkorčki na poti v šolo

POVEZAVA DO SLIK

Slika