Novice

» Nazaj na novice

Spet nove kuharske... Čeprav smo pred velikim finalom!

Avgust kliče po novih pogovorih s kuharji in slikanjih.



Najprej nas pot odpelje v Grič nad Horjulom, kjer se srečamo z Lukatom Koširjem. Že od malega so doma razmišljali, da bo postal kuhar, družinsko brunarico pa je prevzel v svoje roke že pri 23 letih.



Idej mu ne zmanjka, velik zelenjavni vrt, domača zelišča in še kmetija z račkami so samo nekateri od projektov v zadnjih letih. Hrana postrežena v njegovi restavraciji je povezana z okoliškimi kmetijami, saj prisega na lokalno pridelavo - a seveda obogateno z nenavadnimi idejami, ki razveselijo gosta.
In kaj je pripravil za nas?



Za začetek sashimi postrvi, potem mlado čebulo v družbi s kefirjem in salso verde, sledijo gosja bedra kuhana v kozarcu za vlaganje z rdečo peso in smrekovim oljem, pa za sladek konec še bučna pita.
Nič nas ne čudi, da so mize v njegovi brunarici vedno polne!

Slika