Novice

» Nazaj na novice

Dve novi zgodbi

Hiša Raduha, Martina Breznik

Vroč poletni dan nas odnese v Hišo Raduho, Luče - Logarska dolina v svoji najlepši luči je to, ime je dobila Hiša Raduha po gori, poleg gostilne teče Savinja, na tem mestu še majhen potok, zraven hiše je lep vrt. Hiša Raduha ob kateri pomisliš na slovensko hrano, lokalno pridelavo, in nekaj povsem posebnega, nekaj kar lahko iz slovenskih receptov naredi le vrhunski kuhar, in poleg tega tradicija, ki sega v leto 1875.



A tokrat nas preseneti Raduha še v novi luči - prenovljena z glamping hiškami, možnostjo bivanja v spremenjenem kozolcu, a še vedno s tako enkratno hrano, kot smo jo spoznali pred leti. Martina Breznik v tandemu z možem Matjažem poskrbi, da je pri njih prijetno, na vsakem koraku dihajo pristne slovenske stvari - naj bo to prt na mizi, skodelica ali zavese na oknih. Zato smo še toliko bolj veseli, da je vstopila v našo knjigo in pripravila popoln meni - za vsakogar od nas...
Najprej nas pozdravi polnjen zajček s skutnimi cmoki in kremo iz gomolja petršilja. Potem nov izziv piščančje kroglice s črnim sezamom in rdečo omako. Za zaključek pa prav posebne palačinke z jagodami in melisinim pestom. Vas zanima kakšne so? Potem pa kar pot pod noge...

Martina - hvala za sprejem in enkratne recepte!


Denk


Poletje odpira nova poglavja naše knjige. Pot nas zanese na vzhod Slovenije - Zgornja Kungota je kraj, kjer najdemo enega naših najboljših slovenskih kuharjev Gregorja Vračka. Že sama restavracija odkriva njegov pečat, saj je veliko k njenemu dizajnu prispeval sam. Restavracija ima tradicijo dolgo že 45 let, tako je zgodbo začela mama, a zdaj nadgradil chef Gregor Vračko. Meni, ki je namenjen naši knjigi je neverjeten, bogat, vreden prvega obiska in ponovitve čim večkrat...



Zgodba se začne z divjo postrvijo, ki jo spremljata ohrovt in holandska omaka - kombinacija okusov je zmagovita. Za glavno jed je tokrat na vrsti jagnje s sezonsko popečeno zelenjavo in peno iz ovčjega sira.



Seveda se oči razveselijo nenavadne sladice, ki nosi skromno ime češnje in maskarpone, a je veliko več kot samo to.
Res enkratna kombinacija v enkratnem okolju...
Gregor hvala za tvojo zgodbo!

Slika