Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

Dragi starši, mladi in malce starejši sladkorčki,

 kot veste Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami deluje že vrsto let. Naš cilj je pomagati tistim, ki so zboleli s sladkorno boleznijo. Enega od ciljev smo že dosegli, saj smo izdali knjigo o sladkorni bolezni, ki jo vsi lahko dobite na sedežu Društva. Sedaj si želimo izdati še kuharsko knjigo. Vsako leto organiziramo sladko kolonijo - letos bo na vrsti že oseminštirideseta! Klub otrok in mladostnikov ter mladih odrslih s sladkorno boleznijo in njihovih družin je že desetletja naša stalnica in revijo Sladkorčki smo res dopolnili s knjigami za vas in tudi za učitelje.A vendar bi radi delali še več in bolje, le da brez vaše podpore in pomoči ne bo šlo. Zato vas prosimo, da nas podprete z idejami in dejanji. Zakaj ne bi šlo 100 sladkorčkov na Nanos, Stol ali Triglav? Zakaj ne bi prekolesarili lepega Krasa? Odšli tečt na smučeh v dolino pod Poncami? Morda bi organizirali piknik v Strunjanu, pretekli slovensko obalo? Bi se kopali v Atomskih toplicah? Veslali na Kolpi?

Je med vami kdo tak organizator, da bi nas povabil in zbral v katerem od prelepih predelov Slovenije?

Morda kdo med vami lahko pomaga pri zbiranju donacij, s katerimi bi polepšali stene našega oddelka s slikami in kolaži iz kolonije? Ali pa končno izdelali vitrino za naš muzej sladkorne bolezni. Zbiramo sredstva za aparature genetskega laboratorija.Bi želeli sodelovati pri raziskavah s področja diabetesa? Prijavnice bomo objavili na naši spletni strani v sodelovanju s KOEDBP.

Imate vprašanja za psihologa, dietetika, zdravnike, zdravstvene tehnike in edukatorke? Pošljite jih na naš spletni naslov, nanje bomo odgovorili ob pomoči ustreznih strokovnjakov.

Skratka želimo, da postane naša spletna stran aktivna in sporočamo vam, da tudi mi potrebujemo vas...

Slika