Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

Nova Restavracija

Pomlad nas vabi - kamorkoli, na morje, v hribe in na slikanje k našim vrhunskim kuharjem. V četrtek je bila pot dolga, saj smo odšli v eno naših top lokacij - Gostilna Rajh.

Četrta generacija je že prevzela delo v kuhinji.Od sendviča z domačo salamo, ki je bil sprva njihova specialiteta so se zavihteli med najboljše slovenske kuharje. Zadnjih 12 let gostilno vodita Tanja in Damir z željo, da ohranita tradicijo z jedmi, ki so jih kuhali v Prekmurju nekoč, a vendarle na nov način s posebno svežino, lahkotnostjo, ob nasvetih mame Marije, očeta Ignaca in novo generacijo - Valentino in Leonom.Spoznali smo vodilne v kuhinji, ki so nas sprejeli s prijaznostjo in nasmehom in pokazali, kaj zmore vrhunska kulinarike v tem predelu Slovenije, ki smo jo za našo knjigo obiskali prvič. Kje sta Štajerci in Prekmurci – pokažite nam kaj znate!
O ja, vredno je bilo pokukati v lonce in na krožnike. Ste že slišali za Langaš? Kjer domača tunka dela družbo ocvrtkom in prelivi iz jogurta. In potem letnemu času primerno sledi špargljeva juha ter za glavno jed počasi pečena teletina z ješprenjem in zelenjavo. In kako bi v sladici obšli bučna semena v bučni tortici z malinami.Mladi kuhar je lovil še domačo gosko, da smo se na koncu nasmejali, poslovili pa z željo, da bi se čimvečkrat vrnili. Boste tja zavili tudi vi?

Slika