Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

Raziskave na KOEDBP se nadaljujejo

Tudi v letu 2017 se nadaljujejo raziskovalni projekti in prav je, da vas tudi na strani Društva obvestimo, kaj vse se odpira pred vami:

Zaprta zanka - Dream

Ta raziskava je namenjiena odraslim s SBT1 in je povezana s športom, 20 vas bo imelo priložnost, da preizkusite najnovejši inzulin Fiasp v povezavi s športom in zaprto zanko. Štirikrat boste telesno aktivni na tako imenovanem cikloergometru, vadba bo trajala po 40 minut in bo različne intenzitete, za to raziskavo bo potrebno 24 ur preživeti na kliniki.

V tem času bomo gibanje sladkorja spremljali s pomočjo senzorja,  aktivnost bo nadzorovana z MD - Logic sistemom, ki bo samodejno uravnaval sladkor, uporabili pa bomo bodisi navadni hitrodelujoči inzulinski analog ali pa najnovejši super hitri analog - Fiasp.
Pogoj? Da ste odrasla oseba, se ukvarjate s športom - rekreativno in imate urejeno sladkorno bolezen (HbA1c pod 9%)

Prijavite se s PRIJAVNICO na info@sladkorcki.si

Kolonija 2017 in sistem Libre


Nov dogodek - nova raziskava. Vsi, ki se boste udeležili letošnje, že kar 50. kolonije zapored ste lahko sodelujoči v raziskavi "Flash glucose monitoring", kjer bo imelo 45 otrok in mladostnikov možnost, da preizkusi sistem Free Style Libre - približek senzorja, brez nastavitev alarmov, a z vpogledom v sladkor kadarkoli podnevi in ponoči. Preverjali bomo, ali s tem pripomočkom lahko izboljšamo presnovno urejenost tudi v tako izjemnih pogojih, kot je 14 dni sproščenih aktivnosti!

https://freestylediabetes.co.uk/our-products/freestyle-libre

Prijavite se s PRIJAVNICO na info@sladkorcki.si


Guardian Connect

Tokrat bosta v kratki raziskavi dva dobila možnost, da uporabita za kratek čas sistem Guardian Connect z znanim Medtronicovim senzorjem je sedaj povezan iPhone. Torej - pogoj za sodelovanje v raziskavi je, da ste uporabnik iPhona generacije 6 ali 7 in mlajši od 18 let, ter je HbA1c pod 8%. Priložnost bodo imeli preiskovanci ki še NE uporabljajo črpalke!

http://www.zaloker-zaloker.si/sl/izdelki/guardian-connect/

Prijavite se s PRIJAVNICO na info@sladkorcki.si


DreaMed4Y - advisor


(klikni na sliko)
Raziskava, ki se bo v kratkem začela bo vključila preiskovance stare od 10 do 21 let, ki uporabljajo črpalko imajo primerno urejeno sladkorno bolezen.
DreaMed Advisor Pro je računalniški program, ki na podlagi podatkov, ki jih pridobi iz glukoznega senzorja ali kapilarne meritve krvnega sladkorja, odmerkov inzulina in podatka o obrokih avtomatično predlaga spremembe odmerkov inzulino glede na bolnikove potrebe. Obdelava podakov traja 5 minut, v tem času se algoritem samodejno uči in predlaga nastavitve inzulinske črpalke za optimizirano uravnavanje glukoze. V klinično raziskavo bomo vključili 16 (skupaj v vseh centrih 112) mladih s SBT1, starih od 10 do vključno 21 let. Trajanje klinične raziskave za posameznega preiskovanca bo od 6 do 7 mesecev, skupno trajanje klinične raziskave bo 13 mesecev.
Glavni vključitveni kriteriji so starost 10 do vključno 21 let, diagnoza SB1 postavljena vsaj leto dni pred pričetkom klinične raziskave, pričetek uporabe inzulinske črpalke vsaj 4 mesece pred pričetkom raziskave, vrednost HbA1c med 7 in 10 %, indeks telesne mase (ITM) pod 97. percentilo glede na starost in spol.  Obdelava podakov traja 5 minut, v tem času se algoritem samodejno uči in predlaga nastavitve inzulinske črpalke za optimizirano uravnavanje glukoze.
Preiskovancem bo predlagal spremembe vodenja bolezni bodisi zdravnik ali pa DreaMed Advisor, pri katerem pa bo predlog odločitev vedno ocenil tudi zdravnik.

https://www.youtube.com/watch?v=_eMkeq0lrFc

Prijavite se s PRIJAVNICO na info@sladkorcki.si

Slika