Arhiv novic

» Nazaj v arhiv novic

MAJERIJA - nov kuharski dan in nova enkratna zgodba

Sončen pomladni dan nas je popeljal v Slap pri Vipavi, kjer je domačija Majerija. Nov kuharski dan in nova enkratna zgodba.
Zgodba, ki presega vrhunsko kuhinja, saj se dotakne prenove hiše iz leta 1700 v kateri se skrivajo globoko pod tlemi tudi sobe za goste poimenovane po zeliščih, opremljene so tradicionalno kot se taki domačiji pritiče, a vendar z modernim pridihom.



Matej in Nataša sta z vizijo ustvarila neponovljivo doživetje, ki ga popestri še vrhunska kuhinja, kjer spet velja - lokalno in domače je najboljše kar lahko postavimo na vaš krožnik.



Jedilnik se je začel tokrat s kremno zeliščno juho, ki so ji sledili opečen paradižnik s skuto in bučkami, nato neverjetni skutni žličniki s pehtranom, pokapani z oljčnim oljem in potreseni s prekajeno skuto in na koncu ananas in sveža rabarbara s sladoledom iz gozdnih sadežev in svežimi malinami.



Matej hvala, ker ste vaše recepte delili z nami, bil je čudovit dan in z veseljem se bomo vrnili​

Slika